Ziarna bezglutenowe

Dlaczego warto spożywać ziarna bezglutenowe? Przyczyniają się do spadku wagi, mają działanie odkwaszające organizm i są źródłem wielu witamin. Mogą być elementem ekologicznej kuchni osób nietolerujących glutenu jak i dla tych, które z własnej woli chcą zmienić swoją codzienną dietę. Do bezglutenowych ziaren wykorzystywanych w popularnym kaszotto należy gryka czy ekologiczny owies, ale w kuchni może królować również soczewica, ciecierzyca lub kukurydza. Ziarna te można spożywać nie tylko w całości, ale również w formie przetworzonej, czyli pod postacią mąki.

  1. Soczewica czerwona BIO 500 g - BIO PLANET
    11,04 zł
    |
  2. Soczewica zielona BIO 1 kg - THE PLANET
    30,24 zł
    |
  3. Soczewica zielona BIO 400 g - BIO PLANET
    13,89 zł
    |
  4. Soczewica zielona BIO 400 g - NATURAVENA
    13,78 zł
    |
  5. Soczewica zielona BIO 500 g - BIO PLANET
    16,70 zł
    |
  6. Soczewica żółta BIO 400 g - BIO PLANET
    13,13 zł
    |
  7. Soczewica żółta BIO 500 g - BIO PLANET
    14,91 zł
    |
  8. Soja BIO 1 kg - BIO PLANET
    14,91 zł
    |
  9. Soja BIO 400 g - BIO PLANET
    7,39 zł
    |
Strona
na stronę