Ziarna bezglutenowe
Dlaczego warto spożywać ziarna bezglutenowe? Przyczyniają się do spadku wagi, mają działanie odkwaszające organizm i są źródłem wielu witamin. Mogą być elementem ekologicznej kuchni osób nietolerujących glutenu jak i dla tych, które z własnej woli chcą zmienić swoją codzienną dietę. Do bezglutenowych ziaren wykorzystywanych w popularnym kaszotto należy gryka czy ekologiczny owies, ale w kuchni może królować również soczewica, ciecierzyca lub kukurydza. Ziarna te można spożywać nie tylko w całości, ale również w formie przetworzonej, czyli pod postacią mąki.
- Ciecierzyca bezglutenowa BIO 1 kg - BIO PLANET20,77 zł|Manufacturer: BIO PLANET - seria ZIELONA (strączkowe)
- Ciecierzyca bezglutenowa BIO 500 g - BIO PLANET11,54 zł|Manufacturer: BIO PLANET - seria ZIELONA (strączkowe)
- Fasolka adzuki BIO 500 g - BIO PLANET13,66 zł|Manufacturer: BIO PLANET - seria ZIELONA (strączkowe)
- Fasolka biała BIO 400 g - BIO PLANET11,93 zł|Manufacturer: BIO PLANET - seria ZIELONA (strączkowe)
- Fasolka biała jaś BIO 400 g - BIO PLANET13,21 zł|Manufacturer: BIO PLANET - seria ZIELONA (strączkowe)
- Fasolka czarna BIO 500 g - BIO PLANET13,15 zł|Manufacturer: BIO PLANET - seria ZIELONA (strączkowe)
- Fasolka czerwona kidney BIO 400 g - BIO PLANET14,24 zł|Manufacturer: BIO PLANET - seria ZIELONA (strączkowe)
- Fasolka mung BIO 400 g - BIO PLANET11,54 zł|Manufacturer: BIO PLANET - seria ZIELONA (strączkowe)