Ziarna bezglutenowe

Dlaczego warto spożywać ziarna bezglutenowe? Przyczyniają się do spadku wagi, mają działanie odkwaszające organizm i są źródłem wielu witamin. Mogą być elementem ekologicznej kuchni osób nietolerujących glutenu jak i dla tych, które z własnej woli chcą zmienić swoją codzienną dietę. Do bezglutenowych ziaren wykorzystywanych w popularnym kaszotto należy gryka czy ekologiczny owies, ale w kuchni może królować również soczewica, ciecierzyca lub kukurydza. Ziarna te można spożywać nie tylko w całości, ale również w formie przetworzonej, czyli pod postacią mąki.

  1. Fasolka pinto BIO 400 g - BIO PLANET
    11,33 zł
    |
  2. Groch zielony cały BIO 500 g - BIO PLANET
    8,59 zł
    |
  3. Groch zielony połówki BIO 500 g - BIO PLANET
    10,91 zł
    |
  4. Groch żółty BIO 1 kg - BIO PLANET
    18,96 zł
    |
  5. Groch żółty BIO 400 g - BIO PLANET
    8,88 zł
    |
  6. Groch żółty BIO 400 g - NATURAVENA
    9,75 zł
    |
  7. Groch żółty BIO 500 g - BIO PLANET
    10,44 zł
    |
  8. Soczewica brązowa BIO 500 g - BIO PLANET
    10,73 zł
    |
  9. Soczewica czarna beluga BIO 1 kg - BIO PLANET
    37,57 zł
    |
  10. Soczewica czarna beluga BIO 1 kg - THE PLANET
    37,57 zł
    |
  11. Soczewica czarna beluga BIO 400 g - BIO PLANET
    17,29 zł
    |
  12. Soczewica czarna beluga BIO 5 kg - HORECA (BIO PLANET)
    166,70 zł
    |
na stronę