Przetwory bezglutenowe
Przetwory to jeden z najważniejszych składników polskiej kuchni. Jesienią i zimą, kiedy dostęp do świeżych owoców jest mocno ograniczony, pozwalają cieszyć się ich smakiem i zdrowotnymi właściwościami. Ekologiczne przetwory bezglutenowe zostały wyprodukowane w stuprocentowo mechaniczny sposób, bez użycia środków chemicznych i sztucznych dodatków. Pozbawione glutenu, nawet w śladowych ilościach, idealnie nadają się dla osób z celiakią oraz tych, którzy poszukują zdrowych zmienników przetworzonych, wysokosłodzonych dżemów sklepowych.
- Powidła śliwkowe bez dodatku cukrów 310 g - KROKUS17,96 zł|Manufacturer: KROKUS (przetwory owocowe i warzywne)
- Przecier z dyni bezglutenowy 660 g - KROKUS16,29 zł|Manufacturer: KROKUS (przetwory owocowe i warzywne)
- Pulpa pomidorowa z bazylią BIO 500 g - ALCE NERO14,24 zł|Manufacturer: ALCE NERO (włoskie produkty)
- Soja edamame w zalewie BIO 200 g (130 g) - RAPUNZEL10,71 zł|Manufacturer: RAPUNZEL (makarony, czekolady, oleje, kremy orz.)