Soczewica

Soczewica od wieków znana jest ze swoich prozdrowotnych właściwości. W krajach azjatyckich nadal jest podstawowym składnikiem wykorzystywanym w kuchni. Należy jednak pamiętać, by sięgać po tę z upraw ekologicznych. Takie uprawy nie są masowe oraz nie są stosowane na nich chemiczne środki ochrony roślin, które mogą się kumulować w ziarnach soczewicy i mieć szkodliwy wpływ na człowieka. Ekologiczna soczewica to źródło białka, błonnika, witamin oraz wielu składników mineralnych. Charakteryzuje się niską zawartością tłuszczu i cholesterolu.

  1. Chrupki ryż - soczewica bez dodatku cukrów bezglutenowe od 8 miesiąca BIO 25 g - HOLLE
    5,39 zł
    |
  2. Soczewica czerwona BIO 400 g - BIO PLANET
    8,59 zł
    |
  3. Soczewica czerwona BIO 400 g - NATURAVENA
    8,98 zł
    |
  4. Soczewica czerwona BIO 500 g - BIO PLANET
    9,54 zł
    |
na stronę